Een website zonder foto’s werkt niet !

door 13 juni 2017algemeen

Maart 2017. Ik neem contact met Touch of Gold. Drie enthousiaste, ambitieuze dames die mijn website zullen helpen designen. Want een website hoort er nu eenmaal bij als je gaat ondernemen, zo blijkt.
Ze hebben elk hun taak : eentje doet de eerder technische kant, eentje is de creatieveling en de derde is fotograaf. Dat hebben ze goed gezien, daar bij Touch Of Gold ! Elk zijn specialiteit en toch één mooi geheel.
Ik krijg huiswerk mee : maak een moodboard met alles (echt ALLES !) wat in je opkomt bij de idee aan je website. En denk gerust out of the box !!
Ik krijg ook nog een tip mee : ga aan de slag met Pinterest en Shutterstock.

Waar gaat dit allemaal over ?? Ik ben podoloog, geen webdesigner !!

Maar het lukt aardig. Ik zoek en vind allerlei interessante lettertypes, kleuren, beelden, stijlen … en ook dingen die ik voor persoonlijk gebruik bewaar (gerechtjes die ik ooit zal maken, Do-It-Yourself-tips, interieurideeën,…). Pinterest heeft aan mij een nieuwe volger gewonnen ! En ik ben best blij met het resultaat !
Emilie (de creatieveling van de drie) ‘voelt’ een Scandinavische zwart-wit toets. Ik voeg nog een verhaal toe over domino’s (zie mijn eerste blog) en zij gaat aan het creëren … (ik kan niet wachten en heb moeite om me te bedwingen en haar niet te bellen).
En op een zondagavond had ze het gevonden. Het logo met de dominosteen. Strak, simpel en met een lichte symboliek (die op dat moment enkel zij en ik kennen). Check !
Nu de foto’s. Of het iets aparts mag zijn ? Graag ! De keuze valt op een foto uit ietwat onverwachte hoek : de zebra’s ! Ik ben meteen verkocht (hoewel Valerie, de bouwer van de drie, vreesde dat ik hen voor gek zou verklaren). Geen moment heb ik getwijfeld of dit wel een goed idee zou zijn (want wat is de link nog met de voeten ??). Ik voelde dat het goed zat. Ik voel me helemaal zebra 😊 ! Een link naar de voeten was gauw gelegd (zie mijn tweede blog).
En ze worden goed onthaald, mijn gestreepte vrienden. De nieuwsgierigheid wordt gewekt. Er wordt geklikt. Mission accomplished !
Zo zie je maar. Ook zonder voeten in je logo of op je website kan het werken.
Maar zonder foto’s werkt het niet. Dát heb ik intussen wel geleerd. Dankzij de dames van Touch Of Gold ! Ik ben intussen een heleboel tips en ervaring rijker wat betreft het bouwen en onderhouden van een website.

Maar bovenal ben ik podoloog. Een ondernemende podoloog !

Meer info ? Neem gerust contact op voor een intake gesprek.

Pin It on Pinterest