De olifant is grijs.

door 25 juli 2018Uncategorized

De Vos zegt : “de olifant is grijs”. Beetje rare titel voor een song. Maar Luc De Vos kwam er mee weg. De zebra heeft strepen. Al even overbodig om te stellen als de kleur van die olifant. En al even raar om de zebra als logo te kiezen voor een podoloog. Maar ook ik kom er mee weg.
Ik vind die strepen namelijk intrigerend. Er zijn geen 2 zebra’s gelijk en toch zijn de verschillen moeilijk te zien. Je kan er uren naar zoeken.
Zo ook bij de voeten, knieën, heupen en rug van mijn patiënten. Vaak zie ik sterke gelijkenissen tussen 2 van hen, maar het is geen optie om zomaar therapieën te gaan kopiëren. Elke mens heeft weer zijn eigen verhaal, zijn eigen medische historiek en een apart plan van aanpak. En toch .. Ik zie regelmatig mensen in de praktijk die een therapie starten omdat iemand met een gelijkaardig probleem hiermee gebaat is. Op zich is dat natuurlijk prima. Elke mens gaat voor een optimale gezondheid. Maar soms wordt vergeten dat niet enkel de pijnklacht van belang is. Een jonge loper van 18 zal anders worden geadviseerd dan een veertiger met reumaklachten of een zeventiger die enkel op zondagen nog een wandeling maakt van 1 uur. Ook al klagen ze alle drie van dezelfde pijn en werd zelfs radiologisch een identieke pathologie vastgesteld. Het verschil zit hem vaak in een klein detail. Dat spreekwoordelijk streepje verschil bij de zebra.
Sta dus gerust op uw strepen wanneer u de volgende keer bij een zorgverstrekker op visite gaat. En laat uw verhaal horen. Laat die therapeut zich maar uitsloven.
“Ik sloof mij uit, ik doe al die moeite voor mijn broeders”. Zo begint de song van Luc De vos. “Ik spreek de waarheid. De olifant is grijs.” U wil dat ik mij uitsloof ? Neem gerust contact op voor een intake gesprek.  

Pin It on Pinterest