Hoe jij je pijn aanpakt en terug kunt wandelen …

door 11 april 2024Uncategorized

‘Maar die dame heeft toch duidelijk een ontsteking op haar rechter heup ?’, hoorde ik de huisarts zich luidop afvragen. ‘Waarom adviseer jij dan zolen en kinesitherapie aan haar rechter VOET ?’. ‘Dat heeft er toch niets mee te maken.’ voegde ze er aan toe.

Nou, dát heeft het dus wel.

De dame in kwestie was sinds de lockdown flink wat meer gaan wandelen met pijn in die rechter heup tot gevolg. Een stap onderzoek was dus nodig om te gaan kijken wat ze dan precies doet bij dat stappen.

En dat bleek al vrij snel : de rechter voet (lees : hiel) zat relatief vast en dus zocht ze meer beweging op elders. In haar geval was dat dus die heup. En dat bij elke stap opnieuw.

En dan vind ik het niet meer dan logisch om precies die voet aan te pakken.

En dat kan door het aanmeten van zolen én mobilisatie door een kinesist. As simple as that. En zo geschiedde.

Na twee weken stond nog een controle afspraak ingepland, maar die zegde ze af …

Ik citeer haar mail : ”Zondag heb ik 4 uur gewandeld met de zolen en totaal geen klachten meer. Pijn neemt ook af dus dit is al een win-win.”

Geen controle afspraak. Maar wel een blije patiënt erbij !

Ik kwam haar intussen al vrolijk wandelend tegen in het bos. Ze zag me niet. Was druk in gesprek met haar compagnon de route ..

Ik kon de glimlach om mijn mond niet bedwingen 😊

 

Ook klachten ? Neem gerust contact op voor jouw stap onderzoek.