#MeToo

door 5 november 2017algemeen, huid en nagel

Ik geef het toe. Het misbruik. In mijn geval : het misbruik van deze hashtag.

Neen, ik ben niet betast geweest, ook niet aangerand. Ik mag dus van geluk spreken. Met de media aandacht van de laatste weken (en ook verhalen in mijn privé omgeving) voel ik me bijna een rariteit. Een uitzondering.

Even vroeg ik me af of ik dan zo onaantrekkelijk ben. Maar die misplaatste ijdelheid werd meteen vervangen door een gevoel van spijt op een gemiste kans ..

Zelf ben ik ooit één keer in aanraking gekomen met ongewenst gedrag. Beperkt ongewenst gedrag. Maar toch. Een winteravond in november. Ik was aan het werk als stageair podologie in een privépraktijk. Een mannelijke patiënt komt op consultatie voor zijn schimmelnagels. Ik krijg instructies mee van mijn stagementor en begin aan de behandeling. Alleen. Of beter : met twee. Hij en ik.

Er was me vooraf al gezegd dat ik meer een babbeltje moet slaan met de patiënten, bij wijze van geruststelling. Ik zou nogal gefocust zijn op mijn werk. Die tip indachtig, trachtte ik dus een gesprek op gang te brengen. Maar zo ver kwam het niet. Althans, niet tot het soort verwachte, normale gesprek.

Bij elke vraag die ik stelde, kaatste hij een seksueel getint antwoord terug, de overbodige grijns inbegrepen.

Nu was ik nog niet echt met dat freestoestel vertrouwd en dus duurde die behandeling behoorlijk lang. Veel te lang. Vooral omdat ik in geen geval gevat durfde te antwoorden. Ik zou zowaar op zijn zere tenen kunnen trappen en mijn stagecijfer zou er kunnen onder lijden. Dacht ik. Not. Op die manier heeft hij niet één keer het signaal gekregen dat zijn gedrag ongepast was. En bovenal ongewenst. Waarom zou hij er dan mee ophouden ?

In mijn geval is het bij woorden gebleven.

Maar schimmelnagels zijn doorzetters. Ze zijn van een moeilijk uit te roeien soort. Dus hij zou zonder twijfel onverminderd doorgaan met de behandeling.

Dit keer bij een nieuwe stageair. Eentje van half zo oud en dus ongetwijfeld een sappiger druif dan die rozijn van de vorige keer. En wat als die studente ook niet durft te antwoorden en hij op geen enkele manier ook maar enig signaal van ongewenst gedrag binnenkrijgt ? Dat kan er toe leiden dat hij een stap verder – en dus per definitie twee te ver – gaat. En dan heeft zij er toch wel om gevraagd ?!

Schimmelziekte is een infectie veroorzaakt door parasitaire schimmels en dus afhankelijk van anderen om te bestaan. Ze tieren welig in het donker en zoeken naar warme en vochtige plaatsen. Ze laten zeer moeilijk los en kruipen onder de huid (-en nagels).

Ik heb dus spijt. Ik had een lans moeten breken. En in één keer ook een stuk of wat van die verdomde schimmelnagels. Meteen verwijderen. Met wortel en al. Geen nieuwe behandeling meer nodig. Niet van haar, maar vooral niet van die vieze zwam.

Voor meer info van je podoloog, aarzel niet me te contacteren.

Pin It on Pinterest