Bij wie kom je terecht ?

Mijn naam is Ingrid Willems. Ik woon (én werk, wat een luxe !) in Buggenhout met mijn man en 2 dochters. Ik loop, wandel en zwem regelmatig en lees graag over voeten, podologie, anatomie, … Hoe dat komt lees je hieronder !

Ik studeerde af op mijn twintigste met een diploma Toegepaste Communicatie en daar stond ik dan: de wereld aan mijn voeten (wist ik toen veel) !

De komende 25 jaar toefde ik voortdurend in commerciële milieus. De laatste 10 jaar daarvan werkte ik bij Studio 100. Ik startte er als Coördinator voor verhuur van de televisiestudio’s en vond dat best wel een coole job.

Ik nam echter loopbaanonderbreking om aan de Artevelde Hogeschool Gent de opleiding ‘Bachelor in de podologie’ te gaan volgen, de invulling van een jarenlang ‘had-ik-maar’ gevoel …  Aan deze grote ommezwaai ging een lang proces vooraf van behoefte aan maatschappelijke relevantie, nood aan zelfontplooiing en zelfstandigheid, luisteren (en opkijken) naar mensen met (para-)medische beroepen, wikken, wegen, twijfelen en uiteindelijk toch met beide voeten durven springen !

De voltijdse dagopleiding combineren met een gezin bleek erg zwaar, maar de sterke wil en de (nog steeds) groeiende interesse in de ‘voet architectuur’ zorgden ervoor dat ik in juni 2014 afstudeerde als Bachelor in de Podologie.  En daar stond ik opnieuw : klaar voor de grote stap.

De eerste jaren combineerde ik dus een (inmiddels deeltijdse) job in de mediawereld met een bijberoep als podoloog. Een ideale manier om van start te gaan. De tijd zou me wel raad brengen. Het bleef wel een gedoe om steeds te switchen tussen 2 (totaal verschillende) werelden. Het ontbrak me zo aan tijd en flexibiliteit om mijn dossiers goed op te volgen, opleidingen te genieten, wetenschappelijke werken te kunnen lezen, …

En dat is wat precies wat ik wél wou. Ik kies er immers voor een professionele podoloog te worden. Half werk is geen werk. Het coördineren bleef wel mijn ‘dada’, dus daar wou ik op termijn zeker nog iets mee gaan doen. En zo verdeel ik vandaag  mijn werktijd tussen een deeltijdse , administratieve job in de medische sector (Diabetesconventie AZ Rivierenland Bornem) en een podoloog met focus op stananalyses en orthopedisch gerelateerde klachten. Het goeie van beide werelden ;-).

De eerste 4 jaren huisde ik in de groepspraktijk Tashi in Buggenhout. Sinds augustus 2018 vind je me in de Kerkstraat 47a, 9255 Buggenhout (tevens ook de praktijk van dr. Eva Boeykens, Longarts).

Bij wie kom je terecht ?

Mijn naam is Ingrid Willems. Ik woon (én werk, wat een luxe !) in Buggenhout met mijn man en 2 dochters. Mijn vrije momenten vul ik zo veel mogelijk met informatie omtrent voeten, podologie, anatomie, .. Hoe dat komt lees je hieronder !

Ik studeerde af op mijn twintigste met een diploma Toegepaste Communicatie en daar stond ik dan: de wereld aan mijn voeten (wist ik toen veel) !

De komende 25 jaar zou ik voortdurend toeven in commerciële omgevingen. De laatste 10 jaar daarvan werkte ik bij Studio 100. Ik startte hier als Coördinator voor verhuur van de televisiestudio’s en vond dat best wel een leuke job.

Ik nam echter loopbaanonderbreking om aan de Artevelde Hogeschool Gent de opleiding ‘Bachelor in de podologie’ te gaan volgen, de invulling van een jarenlang ‘had-ik-maar’ gevoel …  Aan deze grote ommezwaai ging een lang proces vooraf van behoefte aan maatschappelijke relevantie, nood aan zelfontplooiing en zelfstandigheid, luisteren (en opkijken) naar mensen met (para-)medische beroepen, wikken, wegen, twijfelen en uiteindelijk toch met beide voeten springen !

De voltijdse dagopleiding combineren met een gezin bleek erg zwaar, maar de sterke wil en de (nog steeds) groeiende interesse in de ‘voet architectuur’ zorgden ervoor dat ik in juni 2014 afstudeerde als Bachelor in de Podologie.  En daar stond ik opnieuw : klaar voor de grote stap

De eerste jaren combineerde ik dus een (inmiddels deeltijdse) job in de mediawereld met een bijberoep als podoloog. Een ideale manier om van start te gaan. De tijd zou me wel raad brengen. Het bleef wel een gedoe om steeds te switchen tussen 2 (totaal verschillende) werelden. Het ontbrak me zo aan tijd en flexibiliteit om mijn dossiers goed op te volgen, opleidingen te genieten, wetenschappelijke werken te kunnen lezen, …

En dat is wat precies wat ik wél wou. Een keuze drong zich op. Half werk is immers geen werk. Ik kies ervoor een professionele podoloog te worden, voor de volle 100% ! Het coördineren blijft wel mijn ‘dada’, dus daar wil ik op termijn wel nog iets mee gaan doen (maar dan misschien eerder in de zorgsector).

Momenteel huis ik in de groepspraktijk Tashi in Buggenhout (zie www.tashi.be).

Bijscholingen

23/03/2015           Optimal Control – besluitvorming en zoolopbouw in de praktijk – draaiboek van een podoloog

25/04/2016           Borginsole – Congres Biomechenical Cross-Links

april-mei 2016      Schoonheidsschool – Voetreflexologie – 8 sessies

25/03/2016           Optimal Control – Classic meets Alternative (proprioceptieve zolen / kinesiologie)

14/04/2016           Running Smart – Masterclass Running Technique & running re-education

11/06/2016           Borginsole – Opleiding Video Ganganalyse Borginsole 2D Video App

18/06/2016           Borginsole – Opleiding 3D Sole App

13/09/2016           Toelichting door FOD : statuut Podoloog sinds 07/03 2016 in Staatsblad

24/09/2016           Borginsole – Users Day Borginsole

24/09/2016           Borginsole – Mini-Symposium Podologie Borginsole

13/10/2016           Voetvorm – lezing Kevin Deschamps : relevantie van plantaire drukmetingen ?

29/10/2016           Borginsole – Opleiding Anatomie en casuïstiek voet en enkel

19/11/2016           Borginsole – Opleiding Anatomie en casuïstiek knie

26/11/2016           Orthopaedica – Current concepts in arthroplasty by Orthopaedica Belgica 2016

18/03/2017           Voetvorm – lecture Kevin A. Kirby http://www.kirbypodiatry.com/kevin_kirby_dpm.html

25/03/2017           Borginsole – BTS G-Walk demo

april 2017                Voetvorm – Biomechanics Heup/Bekken/Wervelzuil

22/04/2017           Borginsole – Opleiding Anatomie en casuïstiek heup

mei 2017                  Voetvorm – Reumatoïde Arthritis

juni 2017                  De Medische Voet – Oncologisch Voetzorgverlener (introductie deel 1 en 2)

september 2017 – juni 2018   Voetvorm & Artevelde Hogeschool – SPORTPODOLOGIE (jaaropleiding)

oktober 2017       Sportcongres Gent – Belgian Podiatry Conference: Sports Biomechanics (sprekers Tom Lootens & Simon Bartold)

december 2017    Zlippo – workshop Zlippo

februari 2018        Belgian Chiropractors Union – Mechanics at work 2-day-Symposium

april 2018               Borginsole Congres – Biomechanical Cross Links (oa Howard Dananberg)

april 2018               Voetvorm – De zin en onzin van stretchen door Prof. Erik Witvrouw

juni 2018                 Borginsole – Opleiding (2daagse) Anatomie en casuïstiek Cross Links

20/10/2018           Borginsole – Opleiding Beenlengteverschil  

21/03/2019           Voetvorm – Avondlezing Casuïstiek in de dermatologie van voet en enkel – dr Sam Dekeyzer

23/03/2019           Borginsole – Opleiding Pediatrie

15/06/2019         Voetvorm – Anamnese en Klinisch Redeneren Voet en Enkel

Pin It on Pinterest