Wat als niet honger de beste saus is ??

door 4 april 2024Uncategorized

Ze is 35 en werkt in de horeca.

Meer bepaald : ze is kok en staat, stapt, draait en keert de hele dag/avond in haar keuken. Die voeten krijgen dus nogal wat lasten te verduren. Maar het was nog nooit bij haar opgekomen dat zolen – of beter : podologische zolen – haar hier enige verlichting zouden kunnen bieden.

Die pijn aan haar binnen enkels waren wellicht part of the job. Alsof alle koks met pijnlijke voeten in de keuken staan .. NOT 

Hoelang zou ze dat nog volhouden ? Hoelang zou ze nog met plezier staan koken ? Het was ongetwijfeld een kwestie van tijd dat haar pijn binnenkort door de magen van de gasten zou gaan. Niet goed voor de gasten, nog minder voor de zaak en al allerminst voor haar.

Tot ze toch maar besloot naar de huisarts te gaan voor advies. En die stelde meteen voor een podoloog te raadplegen. Ze wist wel een goed adresje 😉.

En zo stapte ze dus bij mij binnen. Ik ging meteen aan de slag in mijn ‘keuken’ en duwde haar vervolgens de loopband op.

Ze beschreef het als  ‘te korte spieren aan de binnen enkels’. En ik begreep instant wat ze bedoelde : teveel tractie van de Musculi Tibialis Posterior. Of in mensentaal : haar voeten klikten steeds naar binnen waardoor een specifieke spier continu een immense rek ondervond. Het gevoel ter hoogte van je ogen wanneer twee staartjes veel te strak worden aangetrokken. Maar dan aan je voeten. Voel je’m ?

Zooltherapie was hier geboden. Ze kon ze enkele dagen later al komen halen.

En dit is wat ze stuurde ze enkele weken later :

“De steunzolen doen echt wel hun werk.
Afgelopen dagen ben ik ergens gaan helpen voor de feestdagen, vermits het in een koude ruimte te doen was had ik 2x kousen en heb ik de steunzolen achterwege gelaten omdat de schoenen met die extra paar kousen teveel spanden.

Maar ik voelde het na verloop toch aan die spiertjes dat ze weer pijn begonnen te doen. Anders draag ik de zolen altijd in mijn schoenen en heb ik er totaal geen last van….
Dus blij dat ze toch wel helpen!”

Ik denk dat vooral ook haar gasten blij zullen zijn (die hebben geen idee waaraan ze zijn ontsnapt !). Niet honger, maar het welzijn van de kok is de beste saus !

PS : Ze bestelde inmiddels ook al een tweede paar om niet steeds te moeten wisselen bij het switchen van de schoenen. Dat spreekt voor zich.

Heeft u last van te strakke staartjes ? Neem gerust contact op voor jouw stap onderzoek.