Effe dimmen met die bottinnen !

door 11 april 2024Uncategorized

 We schrijven voorjaar 2020 : Corona in volle lockdown.

#Blijf in uw kot. En bewéég ! Geen evidentie : fitnesscentra zijn gesloten, sportzalen staan leeg en zwembaden zijn al helemaal no go zone. Hoe moet dat dan ? Ik ga voortaan nog meer stappen. Zo goed als elke dag. 5.000 Stappen.

De norm is 10.000 stappen per dag. Maar hé, wie bepaalt dat ?

Voor een podoloog die meer zit dan staat/beweegt is 5.000 zeker voldoende. Dat is een goeie norm. Bepaal ik. Immers, als je bedenkt welke (en vooral hoeveel !) voordelen* dat hele wandelen biedt, mag je gerust stellen dat elke stap er 2 waard is. En voilà, daar heb je je 10.000 !

*  Afvalstoffen bouwen sneller af en energie wordt extra opgeslagen. Je slaapkwaliteit verbetert en stress vermindert. Ons skelet en onze spieren worden er sterker van én je blijft soepel. Hart- en vaatziekten maken minder kans en ja, zelfs je sexleven en eigenbeeld worden er beter van !

En dus de stapschoenen slijten verder. Elke dag. Over bosgrond (danku, Buggenhout !), heide en smalle paadjes. Langs beekjes, kuddes en huizen die ik nog nooit eerder zag.

En toch … ik heb lage rugpijnen. Hoe kan dat nu ??!

Too much, too fast too soon !! Zo simpel is dat.

Wat ik al jaren vertel aan mijn patiënten en dus zo evident vind, lapte ik de afgelopen weken aan mijn eigen bottin : bouw op en overdrijf niet. Laat uw lichaam zich aanpassen. Ik beschouw het als een vrijwillige test om te kijken of het klopt wat ik vertel. En dat doet het.

Dus effe dimmen met die bottinnen. En ik kan het weten !

 

Ook klachten ? Boek hier jouw stap onderzoek via de online agenda.